18 éven felülieknek!
Limerickek a hálón

2006. 08. 03. 

 

 

A limerickeknek, mint tudjuk, három fajtája van: 1. asszonyszemély még hallhatja, 2. papi személy még hallhatja, 3. a limerick. Limerik.hu néven egy új weboldal indult, mely ezen angolszász, nagy hagyományokra visszatekintő versformát kívánja bemutatni az érdeklődőknek, azáltal, hogy az ország legkiválóbb (profi) költőinek limerickjeit gyűjtik össze.


Az oldal még a gyűjtés fázisában tart, de jónéhány vers olvasható rajta. Többek között Bodor Béla, Kiss Ottó, Kukorelly Endre, Várady Szabolcs tollából. Várady Szabolcs szerkesztésében korábban Magyar badar címmel gyűjteményes kötet (Európa, 2002) is megjelent,  mely fordításokat és hazai költők limerickjeit (köztük Varró Dániel és Keresztesi József verseit) tartalmazta, szám szerint háromszázat. Várady kísérőtanulmánya kellő áttekintést adott a nemzetközi és a magyarországi tréfás, de mindenekelőtt erotikus költészet ezen fajtájáról.

 

 

A limerik.hu oldal készítői külön fel is hívják az ide kattintók figyelmét a versek erotikus tartalmára, ezért csak 18 éven felüli olvasóiknak ajánlják oldalunkat.

 

Ízelítő a kínálatból:

 

Ismeretlen szerzőtől

 

Egy kis hölgy a Trent partján, lent,

jól tudta, hogy az mit jelent,

   ha így szólnak: „Drága,

   meghívnám egy teára.”

Jól tudta, mit jelent – de ment.

 

 

www.limerik.hu